Τα Αυτο-οδηγούμενα ή αυτόνομα οχήματα αντιμετωπίζουν ένα απροσδόκητο πρόβλημα: την Οικονομία καυσίμων

Για χρόνια, εταιρείες όπως η Google και η Tesla έχουν δώσει μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων. Μας λένε ότι αυτά τα οχήματα θα προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα για την ασφάλεια και την οικονομία, ενώ μερικοί προβλέπουν ακόμη και τον θάνατο των οχημάτων προσωπικής ιδιοκτησίας, καθώς οι στόλοι των ταξί θα εμφανιστούν έξω από την πόρτα σας, θα σας πάνε να δουλέψετε και θα επιστρέψετε.

Ένα κομμάτι των δεδομένων που δεν έχει μιλήσει πραγματικά πολύ είναι το πόση ηλεκτρική ενέργεια απαιτείται για την παροχή αυτών των πλεονεκτημάτων. Τα τρέχοντα συστήματα αυτοκινήτων χωρίς οδηγό απαιτούν ισχύ από 2kW έως 4kW για να συμβεί η μαγεία.

Αυτό είναι το ισοδύναμο των τεσσάρων με οκτώ υπολογιστών παιχνιδιών υψηλών προδιαγραφών μέσα στο όχημα, που καταναλώνουν μια τεράστια ισχύ. Αρκεί να βάλουμε ένα σημαντικό «εμπόδιο» στην αυτονομία ενός BEV, όπως το μοντέλο Tesla S. Οι εταιρείες όπως η Tesla ενδέχεται να υπερφορτίζουν την μπαταρία όταν παρέχουν την ισοδύναμη αυτονομία, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει αρκετό ηλεκτρικό φορτίο για να απαιτείται πρόσθετη ισχύς μπαταρίας. Θα μπορούσε ακόμη και να είναι ένα κίνητρο για την αποτελεσματικότητα μιας μηχανής ΜΕΚ, σε μια εποχή που εφαρμόζονται αυστηρά πρότυπα εξοικονόμησης καυσίμου για τη μείωση των μακροπρόθεσμων εκπομπών οχημάτων.

SELF DRIVING CARS2

Ενώ το Bloomberg υποστηρίζει ότι η κατανάλωση ισχύος αυτών των οχημάτων θα μειωθεί σημαντικά μακροπρόθεσμα, δεν είμαστε σίγουροι για το πόσο αληθινό μπορεί να είναι αυτό. Πολλά από τα εξαρτήματα στα αυτο-οδηγούμενα οχήματα είναι ολοκληρωμένα συστήματα για την όραση του υπολογιστή και διάφορους τύπους αισθητήρων. Στους παραδοσιακούς ημιαγωγούς, υπάρχει μια μακρά τάση μείωσης των μικρογραφιών και των τρανζίστορ-αλλά δεν βλέπουμε πάντοτε ισοδύναμη πρόοδο σε άλλους τομείς. Για να το θέσουμε διαφορετικά:

Εάν τα συστήματα ραντάρ είχαν τη δυνατότητα να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να αυξήσουν την εμβέλεια και την ταχύτητα ανίχνευσης, ο τρόπος με τον οποίο οι ημιαγωγοί έχουν κλιμακωθεί από τις πρώτες αρχές τους, το τηλέφωνό σας θα είχε ένα ραντάρ που θα μπορούσε να δει ένα άλμα μιας ακρίδας από 20 μίλια μακριά ενώ θα κατανάλωνε ένα ή δύο watt ισχύος, το πολύ.

SELF DRIVING CARS3

Ο συνολικός αντίκτυπος της τεχνολογίας στα αυτο-οδηγούμενα οχήματα εκτιμάται ότι κοστίζει 5-10% της συνολικής απόδοσης καυσίμου. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο κρίσιμες διαφορές μεταξύ ενός υπολογιστή και ενός ανθρώπου: Ο εγκέφαλός σας είναι φανταστικά πιο αποδοτικός σε ενέργεια, συγκρινόμενος με οποιοδήποτε άλλο τεχνητό ισοδύναμο που θα άγγιζε ακόμη και την τεχνητή νοημοσύνη.
 
Οι εταιρείες σχεδιάζουν να παρουσιάσουν τα πρώτα τους αυτόνομα οχήματα τα επόμενα χρόνια, αν και η τεχνολογία δεν θα αρχίσει να κυριαρχεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Ένα άτομο που έχει το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών στις κορυφαίες 25 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ, μπορεί μόνο να πραγματοποιήσει μια αγορά νέου οχήματος σύμφωνα με τον συνιστώμενο κανόνα «20/4/10» (20% του εισοδήματός σας ως προκαταβολή, 4 χρόνια δάνειο, 10% του εισοδήματος για τους τόκους και την ασφάλιση) σε ένα από αυτά. Όπως επεσήμανε η Fortune νωρίτερα αυτό το έτος, ένα άτομο που έχει μεσαίο εισόδημα στο Μαϊάμι μπορεί να αντέξει $ 13.577. Ο μέσος όρος του νέου οχήματος στην περιοχή αυτή είναι 35.368 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του φόρου επί των πωλήσεων.

SELF DRIVING CARS4

Εταιρείες όπως η Google και η Tesla έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια σε αυτο-οδηγούμενα οχήματα και θα ανακτήσουν αυτές τις επενδύσεις διατηρώντας την τεχνολογία χαμηλότερη από τη μέση τιμή του νέου αυτοκινήτου. Όπως οι συσκευές κλιματισμού (AC) ή οι συσκευές αναπαραγωγής CD σε κεντρική κονσόλα, θα υπάρξει μια χρονική περίοδος - και δεν προσποιούμαστε ότι γνωρίζουμε για πόσο καιρό - ποιά από αυτά χαρακτηριστικά θα τιμολογούνται και θα προσφέρονται σαν premium ή σαν standard εξοπλισμός. Ορισμένα από αυτά θα είναι κατόπιν αιτήματος του καταναλωτή. Μέχρις ότου τα οδηγούμενα οχήματα αποδειχθούν στο δρόμο, θα υπάρξει ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού που θα προτιμά να τα κρατήσει ως επιλογή και όχι ως εγγύηση ή απαίτηση. Τα Plug-in hybrids μπορεί να έχουν πιο νόημα για αυτή την αγορά αρχικά, με έναν κινητήρα βενζίνης στο χέρι για να παράσχουν την ισχύ που απαιτεί το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter