Η πλέον προηγμένη ηλεκτρική μονάδα κίνησης από την GKN

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ για την GKN, σας το συγχωρούμε. Είναι μια εταιρεία η οποία προμηθεύει ανταλλακτικά, δεν κατασκευάζει αυτοκίνητα. Ακόμη όμως και αν δεν γνωρίζετε την GKN, σίγουρα γνωρίζετε διάφορα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της εταιρείας. Για παράδειγμα, το Ford Focus RS διαθέτει την διάσημη λειτουργία drift χάρη σε ένα σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς προερχόμενο από την GKN. Και τα Porsche 918 Spyder και BMW i8 προμηθεύονται τους μπροστινούς ηλεκτρικούς άξονες από την GKN. Στην φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης, η GKN είχε να επιδείξει κάτι διαφορετικό – μια νέα ηλεκτρική μονάδα κίνησης, η οποία υποστηρίζει ότι είναι η πλέον προηγμένη στον κόσμο.

Πλήρης με μετάδοση δύο ταχυτήτων

Επονομαζόμενη eTwinsterX, η νέα αυτή μονάδα κίνησης προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα, σύμφωνα με την GKN. Αρχικά, είναι σημαντικά μικρότερη από άλλες μονάδες που παράγουν ισοδύναμη ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χωρέσει σε πληθώρα αυτοκινήτων, από πλήρως ηλεκτρικά έως plug-in υβριδικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διατάξεις εμπρός ή πίσω κίνησης, ακόμη και για κίνηση σε όλους τους τροχούς, και είναι επίσης σχεδιασμένη για χρήση σε οχήματα με δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου. Για την βελτίωση της αποδοτικότητας, η eTwinsterX διαθέτει μετάδοση δύο σχέσεων, κάτι που η εταιρεία υποστηρίζει πδιΔως είναι καλύτερη λύση από τις τυπικές μονάδες μονής σχέσης μετάδοσης. Επιπλέον, η δυνατότητα διόρθωσης της ροπής μπορεί να βελτιώσει τον χειρισμό.
 Η μονάδα eTwinsterX δεν αναμένεται να μπει σε παραγωγή τα επόμενα χρόνια βέβαια. Η GKN σχεδιάζει να την τοποθετήσει σε οχήματα για επίδειξη αργότερα μέσα στο έτος, όμως ακόμη πρέπει να περάσει από δοκιμές στην χειμερινή περίοδο στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Η μονάδα eTwinsterX  θα προσφέρει ασυναγώνιστες δυνατότητες για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων. Αποτελείται από βραβευμένα προϊόντα της εταιρείας μας τα οποία εφαρμόζονται σε ένα ηλεκτροποιημένο σύστημα που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η GKN είναι η μοναδική που παραδίδει ένα ενσωματωμένο ηλεκτρικό μοτέρ, με μετάδοση δύο σχέσεων και διόρθωση ροπής εντός ενός πλήρους συστήματος eAxle. Η δυνατότητα της GKN ως συνεργάτης πλήρους ενσωμάτωσης συστημάτων μας επιτρέπει επίσης να ρυθμίσουμε την μονάδα eTwinsterX ώστε να αποδίδει πλήρως εναρμονισμένη με την εκάστοτε εταιρεία εμπειρία για τους ΟΕΜ πελάτες μας ανά τον κόσμο

Peter Moelgg, επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρικών μονάδων κίνησης της GKN

Source: GKN

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter