Η Polymaker και η XEV αποκαλύπτουν το 1ο μαζικά παραγόμενο 3D printed ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο, το οποίο ονομάστηκε LSEV, έχει όλα τα πλαστικά μέρη του, 3D εκτυπωμένα από την Polymaker Industrial materials.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο LSEV, διαθέτει 57 τρισδιάστατα τυπωμένα μέρη.

Η Polymaker, κατασκευαστής τρισδιάστατων υλικών εκτύπωσης, και η XEV, ένας Ιταλός κατασκευαστής αυτοκινήτων, έχουν παρουσιάσει ένα αυτοματοποιημένο τρισδιάστατο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο, ένα μοντέλο concept απόδεδειγμένα που ονομάζεται LSEV, έχει όλα τα πλαστικά μέρη του, 3D εκτυπωμένα με υλικά από την Polymaker Industrial.

Με την ενσωμάτωση της FDM 3D εκτύπωσης και των υλικών της Polymaker, το XEV έχει μειώσει τον αριθμό των πλαστικών εξαρτημάτων στο αυτοκίνητο από πάνω από 2.000 στα 57. Το LSEV ζυγίζει μόλις 450 κιλά, σε σύγκριση με ένα τόνο που είναι χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων όμοιου μεγέθους. Εκτός από το πλαίσιο, τα καθίσματα και το γυαλί, όλα τα ορατά μέρη του αυτοκινήτου έχουν κατασκευαστεί σε υλικά Polymaker μέσω 3D εκτύπωσης, πράγμα που σήμαινε μείωση κατά 70% του επενδυτικού κόστους. Η διαδικασία σχεδιασμού του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τους εταίρους, ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα χρόνο - δεν είναι ασυνήθιστο να διαρκέσει μέχρι πέντε χρόνια.

Τα 57 πλαστικά μέρη, εσωτερικά και εξωτερικά, παράχθηκαν σε μόλις τρεις μέρες - Κάθε ένα από τα συστήματα εκτύπωσης 3D του XEV εξάγοντας 25kg υλικού ανά ημέρα. Αυτό το επίπεδο παραγωγικότητας συμπλήρωσε την εξοικονόμηση βάρους και κόστους και εξασφάλισε την επιτυχή εφαρμογή της τεχνολογίας 3D εκτύπωσης για το XEV.

"Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη που η 3D εκτύπωση φέρνει στη διαδικασία μας", σχολίασε ο Stanley Lu, CEO της XEV. "Για να συνοψίσουμε, δίνουμε ελευθερία στη δημιουργικότητα. Όχι μόνο οι πελάτες μας, αλλά και το ευρύ κοινό μπορούν να έχουν έναν τρόπο να ενταχθούν στην ανάπτυξη αυτοκινήτων. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η βιομηχανική κατασκευή αυτοκινήτων σήμερα. Η επένδυση της κατασκευής ενός εργοστασίου γίνεται πολύ μικρότερη. Δημιουργούμε τον πιο αποδοτικό τρόπο παραγωγής, όχι μόνο για αυτοκίνητο, αλλά και για άλλα project.

"Χωρίς τη Polymaker, δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Μας αρέσουν οι αλληλεπιδράσεις μας με την Polymaker. Χωρίς αυτό το είδος αλληλεπίδρασης, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε τη λύση που έχουμε σήμερα."

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, η αυτονομία του θα εξασφαλίζει μέσω μιας πλήρους φόρτισης  τα 150 χιλιόμετρα.

Η μέγιστη ταχύτητα κίνησης που θα αναπτύσσει το όχημα θα είναι στα km/h.

Το αυτοκίνητο θα κοστίζει περίπου 8.000 ευρώ όταν και εφόσον φτάσει στη γραμμή παραγωγής.

"Το XEV είναι το πρώτο πραγματικό έργο μαζικής παραγωγής που χρησιμοποιεί 3D εκτύπωση", δήλωσε ο Δρ Luo Xiaofan, συν-foudner και CEO της Polymaker. "Λέγοντας πραγματική, εννοώ ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες που χρησιμοποιούν 3D εκτύπωση για παραγωγή, αλλά τίποτα δεν μπορεί πραγματικά να συγκριθεί με το XEV από την άποψη του μεγέθους, της κλίμακας και της έντασης."
 
Η XEV σχεδιάζει να αρχίσει μαζική παραγωγή του LSEV το δεύτερο τρίμηνο του 2019.ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter