ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΒΛΑΒΩΝ (EOBD-OBD II)

EOBDΜία προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 3 χρόνια συνεχίζεται να προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές μας σε άψογα μεταφρασμένα Ελληνικά.

Οι κωδικοί διάγνωσης βλαβών των εισαγόμενων στην Ευρώπη αυτοκινήτων άσχετα από την αυτοκινητοβιομηχανία ή την χώρα προέλευσης Ασία ή Αμερική έχουν (όπως είναι ήδη γνωστό στο επισκευαστικό κλάδο) τυποποιηθεί για όλους. Έτσι η τυποποίηση έφερε μία πολύ σοβαρή λύση στην εξεύρεση του προβλήματος ή της βλάβης ενός εξαρτήματος/συστήματος ανεξάρτητα από το μοντέλο/κατασκευαστή.

Έτσι όταν χαλάσει ο αισθητήρας μάζας ή όγκου εισερχόμενου αέρα ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου θα καταγράψει τη βλάβη για παράδειγμα P0100.

Ο κωδικός αυτός αφού αρχίζει από P0 αφορά τυποποιημένο κωδικό βλάβης ενώ αν αρχίζει από P1 ή P3 αφορά εργοστασιακό κωδικό ή πιο σωστά κωδικό κατασκευαστή.

Το διαγνωστικό που θα συνδέσει ο επισκευαστής στην 16πινη φίσα θα επικοινωνήσει με τον εγκέφαλο και θα εμφανίσει την αποθηκευμένη βλάβη στα Αγγλικά ή σε κάποια Ελληνικά που σε πάρα πολλές περιπτώσεις θέλουν μετάφραση.

Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών, αναγνωρίζοντας τα δικαιολογημένα πανελλαδικά παράπονα των επισκευαστών, τον αγώνα αναζήτησης ενός κωδικού βλάβης, ξεκίνησε αυτή τη προσπάθεια και πρόσθεσε αυτή την εφαρμογή στο portal της εφημερίδας «Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου» www.tosynergeio.gr

Σήμερα αυτή η εφαρμογή που μέσα από συνεχείς 6-μηνιαίες αναβαθμίσεις έχει φτάσει στους 18.500 κωδικούς… συνεχίζει την υπέρβαση.

Κρατηθείτε...
23.000 κωδικοί είναι στη διάθεσή σας.
Η μεγαλύτερη Ελληνική βάση που φτιάχτηκε ΠΟΤΕ.

Περιλαμβάνει Υβριδικά αυτοκίνητα, Πετρελαιοκίνητα, Αμερικάνικα αυτοκίνητα που πληρούν το πρότυπο OBDII και το πιο σημαντικό 3-ψήφιους πληροφοριακούς κωδικούς που ήδη χρησιμοποιούνται από την Toyοta/Lexus, Mercedes, Ford κλπ.

Είμαστε τόσο γρήγοροι στα update μας (παρά την χρονοβόρα διαδικασία της μετάφρασης) που θα αποτελέσουμε βάση αναφοράς για τα διαγνωστικά σας εργαλεία.

Δεν καταργούμε το διαγνωστικό σας εργαλείο.

Το συμπληρώνουμε ή απλά …

Είμαστε το 2ο επίσημο διαγνωστικό σας εργαλείο

24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Και όλα αυτά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για τους συνδρομητές  της εφημερίδας “Το Συνεργείο  του Αυτοκινήτου”.

Δείτε την εφαρμογή εδώ!

 

EOBD-BOTTOM-2

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter