Συνέργειες κράτους - αγοράς για την προώθηση της αεριοκίνησης

Με συντονισμένη συνεργασία κυβερνήσεων, θεσμικών φορέων και αγοράς αναπτύσσεται η αεριοκίνηση και αυξάνονται οι υποδομές, τα κίνητρα και οι προϋποθέσεις για την χρήση του «πράσινου καυσίμου» στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για τη χρήση του φυσικού αερίου στην κίνηση οχημάτων και η αγορά προσαρμόζεται στην ανάγκη για πιο φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα ενώ αυξάνονται οι διευκολύνσεις για τους καταναλωτές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα πιο οικονομικό καύσιμο όπως είναι το φυσικό αέριο.

fisikon depa

Αυξάνεται η κατανάλωση φυσικού αερίου κίνησης στην Ελλάδα

Αύξηση κατά 220% σημείωσε η κατανάλωση για το φυσικό αέριο κίνησης στην Ελλάδα το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος σύμφωνα με τα τελευταία απολογιστικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, το 2016 η ζήτηση διαμορφώθηκε στα 1.361.000 κιλά φυσικού αερίου έναντι των 640.000 κιλών που πωλήθηκαν τα 2015.

Η αύξηση της ζήτησης για το φυσικό αέριο αποτελεί απόρροια της μείωσης των τιμών και της εξοικείωσης των Ελλήνων καταναλωτών με το εναλλακτικό αυτό καύσιμο το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες στο εξωτερικό.

Το φυσικό αέριο «διανύει» 361 χλμ με 10 ευρώ

Σε πρόσφατη δοκιμή που έγινε διανύθηκαν 361 χιλιόμετρα με το Skoda Octavia 1.4 G-TEC στη διαδρομή Αθήνα-Δελφοί-Αθήνα. Το κόστος ήταν μόλις 10 ευρώ και η κατανάλωση ήταν μόλις 3,4 κιλά/100 χλμ. φυσικό αέριο.

Από πού μπορούμε να προμηθευτούμε φυσικό αέριο κίνησης

Οι ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγοί μπορούν να προμηθευτούν φυσικό αέριο κίνησης και να απαλλαχτούν από το άγχος της ποιότητας του καυσίμου που χρησιμοποιούν. Πρατήρια Fisikon υπάρχουν σε κομβικά σημεία στην Αττική, την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και το δίκτυό τους διευρύνεται συνεχώς.

fisikon depa1

Γιατί επιλέγουμε φυσικό αέριο κίνησης

  • Ο σύντομος χρόνος της απόσβεσης της επένδυσης (κατά μέσο όρο 18 μήνες)
  • Τα μειωμένα έξοδα καυσίμου: Mε βάσει τις τρέχουσες τιμές, η τιμή του φυσικού αερίου είναι περίπου 65% χαμηλότερη σε σύγκριση με τη βενζίνη, 25%-30% χαμηλότερη σε σύγκριση με το πετρέλαιο και περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με το LPG.
  • Οι μειωμένοι ρύποι: είναι το πιο καθαρό εναλλακτικό καύσιμο, εκπέμποντας ως 30% λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου σε σχέση με τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου.
  • Ένα όχημα φυσικού αερίου που λειτουργεί σε σχετικά υψηλά φορτία συνήθως εκπέμπει περίπου 25% λιγότερο CO2 από ένα παρόμοιο όχημα που λειτουργεί με βενζίνη ή diesel.
  • Η αποδοτικότητα καυσίμου: Ως προς την απόδοση του καυσίμου ένα κιλό φυσικό αέριο κίνησης περιέχει πολύ περισσότερη ενέργεια σε σχέση με ένα λίτρο από όλα τα άλλα υγρά καύσιμα. Ενεργειακά ισοδυναμεί με 1,6 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, 1,3 λίτρα πετρελαίου και 2 λίτρα υγραερίου.
  • Θεσμικά και οικονομικά κίνητρα όπως οι μπλε διάδρομοι (δίκτυο πρατηρίων ανεφοδιασμού σε όλη την Ευρώπη), εκπτώσεις τελών κυκλοφορίας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter