Το νέο 7 Τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων S-tronic του Audi A7 . Έργο μηχανολογικής τέχνης [Video]

Η Audi έχει κάνει πολλές βελτιώσεις στο 7-τάχυτο S tronic - το οποίο έχει αντικαταστήσει το multitronic - για το A7 Sportback με μπροστινή κίνηση.

Σε αντίθεση με το quattro S tronic, οι συμπλέκτες δεν είναι πλέον ακτινικά τοποθετημένοι, αλλά μάλλον είναι τοποθετημένοι αξονικά ο ένας πίσω από τον άλλο. Μπορούν να τροφοδοτούνται ξεχωριστά με λάδι όπως απαιτείται.

Το μικρό τους μέγεθος επιτρέπει χαμηλές τιμές αδράνειας σε οποιονδήποτε συμπλέκτη είναι ανενεργό. Η ισχύς ρέει από τον άξονα εξόδου μέσω ενός γραναζιού στο άξονα του πινιόν αρχικά και στη συνέχεια στο διαφορικό του μπροστινού άξονα. Η μετάδοση διπλού συμπλέκτη φιλοξενεί έναν φυγοκεντρικό ρυθμιστή στον βολάν διπλής μάζας. Οι μάζες του, μία προσαρτημένη σε κάθε πλευρά του σφονδύλου, κινούνται έτσι ώστε να αντισταθμίζουν τους στρεπτικούς κραδασμούς του κινητήρα.

Ο φυγοκεντρικός ρυθμιστής μειώνει σημαντικά αυτούς τους ανεπιθύμητους κραδασμούς - ιδιαίτερα μεταξύ 1.200 και 1.400 rpm. Κατά συνέπεια ο κινητήρας μπορεί να λειτουργήσει με πολύ χαμηλές στροφές του κινητήρα.

Το νέο S tronic 7 ταχυτήτων της Audi διαθέτει δύο ξεχωριστές παροχές λαδιού. Ένα κύκλωμα 4,5 λίτρων της ATF (Automatic Transmission Fluid) εξυπηρετεί τον διπλό συμπλέκτη και τη μονάδα mechatronics, που περιλαμβάνει τη μονάδα ελέγχου / λειτουργίας καθώς και ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά και υδραυλικά εξαρτήματα.

Το σετ γραναζιών και το διαφορικό λιπαίνονται με 3,5 λίτρα MTF (Manual Transmission Fluid) με υψηλό ιξώδες (Λάδι μηχανικών κιβωτίων ταχυτήτων).

Αυτή η διαίρεση της παροχής λιπαντικού, επέτρεψε στους προγραμματιστές να σχεδιάσουν κατά παραγγελία κάθε στοιχείο για να εκπληρώσουν το συγκεκριμένο σκοπό.

Απολαύστε το σχετικό βίντεο animation.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter