Καθαρισμός με λέιζερ: Αφαίρεση σκουριάς / χρώματος [4 Videos]

Σύντομος παλμός υψηλής ισχύος, θερμαίνει και το πιο μικρό επιφανειακό στρώμα και προκαλεί θρυμματισμό. Αυτό εκρηγνύει ουσιαστικά και απομακρύνει την οξείδωση, επειδή τα μόρια της σκουριάς είναι πιο εύθραυστα και λιγότερο συνεκτικά σε σχέση με το υπόλοιπο μέταλλο.

laser-cleaning-05

Καθαρισμός με λέιζερ

Η πρωτοποριακή τεχνολογία στα συστήματα λέιζερ διανέμει χιλιάδες συγκεντρωμένους παλμούς λέιζερ ανά δευτερόλεπτο σε μία μεταλλική επιφάνεια με επιστρώσεις σκουριάς ή βαφής. Οι ισχυροί παλμοί ακτίνας λέιζερ εκτρέπονται γραμμικά και τοποθετούνται ο ένας δίπλα στο άλλο. Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας του λέιζερ απορροφάται από το επιφανειακό στρώμα και μετατρέπεται απευθείας σε θερμική ενέργεια. Αυτή η ενέργεια εξατμίζει τις υπάρχουσες επικαθίσεις και τις απομακρύνει αποτελεσματικά από το υπόστρωμα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο συντελεστής απορρόφησης, τόσο πιο γρήγορη είναι η διαδικασία.

laser-cleaning-02

Το υλικό του υποστρώματος, σε αντίθεση με τις επικαθίσεις, κανονικά δεν απορροφά αλλά μάλλον αντανακλά την ακτίνα λέιζερ. Μόλις έχει φτάσει σε ένα ανακλαστικό υλικό υπόστρωμα η διαδικασία καθαρισμού με λέιζερ σταματά αυτόματα.

Λόγω υψηλού συντελεστή ανάκλασης τους, μεταλλικές επιφάνειες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για τον καθαρισμό με λέιζερ. Το υπόστρωμα δεν καταπονείται μηχανικά ή θερμικά με την διαδικασία καθαρισμού. Η ενσωματωμένη μονάδα φίλτρου με HEPA και το φίλτρο αερίων απομακρύνει αποτελεσματικά με αποτέλεσμα τους καπνούς και τα σωματίδια. Η συσκευή χρησιμοποιείται για να αφαιρέσετε σκουριά και χρώμα (μπογιά) από μεταλλικές επιφάνειες σε πραγματικό χρόνο.

Η συγκεκριμένη ονομάζεται CL 1000.

Χρησιμοποιεί ένα λέιζερ ισχύος 1000 Watt για την αφαίρεση σκουριάς και χρώματος από μεταλλικές επιφάνειες.

  • Δεν χρειάζεται αέριο, νερό χημικά ή οποιαδήποτε άλλα αναλώσιμα υλικά.
  • Δεν απελευθερώνει δευτερεύοντα απόβλητα που χρειάζεται να καθαριστούν ή να απομακρυνθούν.
  • Συνδυάζει μία πηγή λέιζερ που αντλείται από διόδους.
  • Και ένα σύστημα που είναι εικονικά χωρίς συντήρηση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χειροκίνητες και αυτοματοποιημένες εφαρμογές.

Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική απορρύπανση και εντατική από-επικάλυψη.

 Υποσημείωση: Η συντακτική ομάδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ σας ενημερώνει:

Όταν το λέιζερ εκτοξεύει τη δέσμη του σε οποιοδήποτε είδος υλικού, παράγονται μικρο-σωματίδια που είναι πολύ επικίνδυνα όταν εισπνέονται. Φανταστείτε ότι κάψατε τη βαφή ή τη σκουριά και στη συνέχεια να αναπνεύσατε τις αναθυμιάσεις από μία συσκευή χωρίς φίλτρα (μικρής ισχύος δεν έχουν φίλτρα). Πιθανόν να ισχύει η ίδια αρχή, και ενώ το περισσότερο από το αρχικό υλικό παραμένει άθικτο, όμως τα υπολείμματα εκτοξεύονται στον αέρα. Από την εμπειρία μας όταν χρησιμοποιήσαμε κάποια στιγμή ένα λέιζερ χαρακτικό, είχε πολύ ακριβά συστήματα φιλτραρίσματος του αέρα σε μια κλειστή θήκη. Στα σχετικά video θα δείτε την απαγωγή αποβλήτων στην μεγάλης ισχύος συσκευή και το σημαντικό για το χρήστη είναι αυτά να χρησιμοποιούνται ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα η υγεία του (κίτρινα προειδοποιητικά τρίγωνα). Εξάλλου απ’ ότι θα δείτε σε μακρο βιντεοσκόπηση η συσκευή χρησιμοποιείται από την Audi.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter