Η ψηφιακή εκτύπωση "κλέβει" δουλειές από τα φανοβαφεία (Fespa – Βερολίνο 2018) [Video]

Η ψηφιακή εκτύπωση αναφέρεται σε μεθόδους εκτύπωσης από ψηφιακή εικόνα απευθείας σε μια ποικιλία μέσων. Αναφέρεται συνήθως στην επαγγελματική εκτύπωση, όπου εκτυπώνονται μικρές εργασίες από επιτραπέζιες εκδόσεις και άλλες ψηφιακές πηγές χρησιμοποιώντας εκτυπωτές laser ή inkjet μεγάλου μεγέθους ή / και μεγάλου όγκου.

Η ψηφιακή εκτύπωση έχει υψηλότερο κόστος ανά σελίδα από τις πιο παραδοσιακές μεθόδους εκτύπωσης offset, αλλά αυτή η τιμή συνήθως αντισταθμίζεται με την αποφυγή του κόστους όλων των τεχνικών βημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή των γνωστών φιλμς και τσίγκων εκτύπωσης. Επιτρέπει επίσης την εκτύπωση κατά παραγγελία, τον σύντομο χρόνο ανακύκλωσης και ακόμη και την τροποποίηση της εικόνας (με μεταβλητά δεδομένα) που χρησιμοποιείται για εξατομικευμένη εμφάνιση.

Η εξοικονόμηση εργασίας και η συνεχώς αυξανόμενη ικανότητα των ψηφιακών μηχανών σημαίνει ότι η ψηφιακή εκτύπωση φθάνει στο σημείο όπου μπορεί να ταιριάξει ή να αντικαταστήσει την ικανότητα της τεχνολογίας της παραδοσιακής εκτύπωσης ώστε να παράγει μεγαλύτερες εκτυπώσεις αρκετών χιλιάδων φύλλων σε χαμηλή τιμή.

Έκθεση ψηφιακής εκτύπωσης Fespa - Βερολίνο

Το περασμένο μήνα βρεθήκαμε επισκέπτες στην έκθεση Fespa στο Βερολίνο.

Εκεί αυτό που είδαμε ήταν μια έξαρση εφαρμογών και μία κατά μέτωπο επίθεση της Ψηφιακής εκτύπωσης στο χώρο του αμαξώματος των αυτοκινήτων.

Η ψηφιακή λοιπόν έκανε μια επίθεση στο χώρο του Decorating (Διακόσμηση) σε πολλές κατηγορίες.

  • Στον επαγγελματικό χώρο (εστίαση και καφέ)
  • Στον οικιακό χώρο (με υφάσματα κουρτίνες, ξύλινες πόρτες πλακάκια κλπ.)
  • Στο χώρο του Αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Πως διείσδυσε η ψηφιακή εκτύπωση;

Σήμερα πλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία υλικών. Στα πρώτα της βήματα η ψηφιακή εκτύπωση ξεκίνησε με μόλις 10 περίπου είδη υλικών. Σήμερα μιλάμε για 100 και πλέον διαφορετικά επιστρωμένα είδη υλικών που βρίσκουν και αυξάνουν το πεδίο εφαρμογής τους.  Ανάμεσα σε αυτά επιχρισμένα χαρτιά, μουσαμάδες, βινύλια, καμβάδες, δίχτυ, one way vision, φωτιζόμενα, κά.

Τα αφαιρούμενα αυτοκόλλητα υλικά για το αμάξωμα αυτοκινήτου (removable) είναι ένα από αυτά τα είδη.

Τι ακριβώς πετυχαίνει;

Ντύνει και διακοσμεί το αυτοκίνητο με ανυπέρβλητη ποιότητα που διατηρείται στο πέρασμα του χρόνου με μειωμένο κόστος σε σχέση με την επαναβαφή. Ακόμη και στην περίπτωση σκουριασμένου αυτοκινήτου μπορεί να έχει εφαρμογή όπως θα δείτε σε σχετική φωτό. 

Μετά την εκτύπωση ακολουθεί η εφαρμογή και η αφαίρεση όταν γίνει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν αφήνει κανένα σημάδι.

Ακόμη ανοίγουν νέους ορίζοντες προβολής και προώθησης καθώς τα οχήματα είναι κινούμενες διαφημίσεις σε έναν αστικό ιστό κάποιας πόλης.

Τι ακριβώς επιτυγχάνει το wrapping;

Παρακάτω μερικά από τα πλεονεκτήματα του decorating του αμαξώματος

  • Να είναι value for money (Συμφέρει σε σχέση με την επαναβαφή)
  • Να έχει εξατομικευμένη χρήση και μοναδικότητα (Τα θέματα είναι μοναδικά και δεν συγκρίνονται με την επαναβαφή)
  • Να έχει μεγάλη χρωματική γκάμα που για το αντίστοιχο αποτέλεσμα θα χρειάζονταν ένας "καλλιτέχνης" με αερογράφο!
  • Να έχει διάρκεια ζωής.
  • Να μην επηρεάζει η επικόλληση του υλικού την ήδη υπάρχουσα βαφή του αμαξώματος  του αυτοκινήτου!  
 

Το αποτέλεσμα!

Υπάρχουν ήδη και στην Ελλάδα επιχειρήσεις που το κάνουν και μάλιστα πολύ καλά.

Αυτό που είδαμε ήταν μια έξαρση και οι σχετικές φωτογραφίες ίσως σας πείσουν. Εξάλλου άλλος ένας τομέας από τον οποίο πλήττεται το σύγχρονο φανοβαφείο είναι ότι επιχειρήσεις που ασχολούνται με μικροεπισκευές ή αλλιώς S.M.A.R.T Repairs “κόβουν" επίσης δουλειές από τα φανοβαφεία. Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ έχει εκδώσει το 2012 και σχετικό βιβλίο γύρω  από τις μικροεπισκευές ή αλλιώς έξυπνες επισκευές (S.M.A.R.T repairs)

repair

Δέιτε Περισσότερα...

Το ζητούμενο είναι ένα καλό οπτικό αποτέλεσμα και το πώς θα διαχειριστεί ο πελάτης σας τα χρήματά του για να φτάσει οπτικά στο κατά το δοκούν καλό αποτέλεσμα είναι θέμα δικό του. Εσείς πλέον πρέπει να γίνετε εναλλακτικοί και να μεταφράζετε σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα των καιρών. Σήμερα η 3Μ διαθέτει ψηφιακά υλικά με εγγύηση ποιότητας εκτύπωσης για 5 τουλάχιστον χρόνια. 

Σε ένα κόσμο που τα πάντα αλλάζουν και ένας διάχυτος φόβος επικρατεί για το άγνωστο που έρχεται μία είναι η λύση. Προσαρμοζόμαστε στα σύγχρονα δεδομένα και προχωράμε.  

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter