Σεμινάριο για την απόκτηση βεβαίωσης A/C στην Θεσσαλονίκη

Άλλο ένα σεμινάριο για την βεβαίωση AC ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη από τις 7 έως 9 Απριλίου (σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ αριθ. 307/2008). Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ σε συνεργασία με Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) υλοποιεί εδώ και 2 χρόνια σεμινάρια κατάρτισης για τεχνίτες Μηχανικούς ή Ηλεκτρολόγους οι οποίοι ασχολούνται με τον κλιματισμό Α/C οχημάτων και οδηγούν στην απόκτηση της Βεβαίωσης Κατάρτισης. Χαιρόμαστε  ιδιαίτερα για τη μεγάλη ικανοποίηση των συμμετεχόντων, την οποία εισπράξαμε στο έπακρο.

Seminario AC Malinis img3

Η θεωρία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκπαίδευσης της Opel - Σίνης ΑΕ. Σε δηλώσεις τους οι συμμετέχοντες αλλά και οι άνθρωποι που ήρθαν από τον Μακρινό Έβρο – Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Αργος Ορεστικού κά,  υπήρχε διάχυτο ένα πνεύμα ικανοποίησης για το ποιοτικό περιεχόμενο της ύλης που ήταν η ακόλουθη:

1. Λειτουργία συστημάτων κλιματισμού με φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου, τοποθετημένων σε μηχανοκίνητα, περιβαλλοντικές επιπτώσεις φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου χρησιμοποιούμενων ως ψυκτικών Seminario AC Malinis img2μέσων και αντίστοιχες περιβαλλοντικές κανονιστικές διατάξεις.

  1. Βασικές γνώσεις της λειτουργίας συστημάτων κλιματισμού σε μηχανοκίνητα οχήματα (1ο Μέρος).
  2. Βασικές γνώσεις της λειτουργίας συστημάτων κλιματισμού σε μηχανοκίνητα οχήματα (2ο Μέρος).
  3. Βασικές γνώσεις της χρήσης και των ιδιοτήτων των φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου που χρησιμοποιούνται ως ψυκτικά μέσα σε συστήματα κλιματισμού για μηχανοκίνητα οχήματα, η επίπτωση των εκπομπών αυτών των αερίων στο περιβάλλον (τάξη μεγέθους του δυναμικού θέρμανσης του πλανήτη όσον αφορά την κλιματική αλλαγή).
  4. Βασικές γνώσεις των σχετικών διατάξεων του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 842/2006 και της οδηγίας 2006/40/ΕΚ.

2. Περιβαλλοντική φιλική ανάκτηση φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου.

  1. Γνώσεις σχετικά με συνήθεις διαδικασίες ανάκτησης φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου.
  2. Χειρισμός κυλίνδρου με ψυκτικό μέσο.
  3. Σύνδεση και αποσύνδεση συστήματος ανάκτησης στις αντίστοιχες εισόδους κλιματιστικής συσκευής για μηχανοκίνητο όχημα στην οποία περιέχονται φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου.

Είχαμε εξάλλου και 10 άτομα από το αντίστοιχο δίκτυο της Opel και συγκεκριμένα στην Βόρεια Ελλάδα, που παρακολούθησε το σεμινάριο και προχώρησε σε απόκτηση Βεβαίωσης παρακολούθησης του συγκεκριμένου σεμιναρίου. Με την βεβαίωση αυτή πλέον θα μπορούν όλοι να προμηθεύονται αέριο 1234yf και R134a που πλέον οι εταιρείες χωρίς βεβαίωση δεν διαθέτουν και στην Βόρεια Ελλάδα. Η πρακτική πραγματοποιήθηκε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της εταιρείας Π. Μαλίνη (ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ & ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ), με την προσωπική φροντίδα του ίδιου του Γιώργου Μαλίνη στην οδό Μοναστηρίου 435 στην Θεσσαλονίκη. Στην πρακτική η εταιρεία με τους δικούς της εκπαιδευτές έδωσε πραγματικά ένα λεπτομερέστατο όγκο πληροφοριών για την συσκευή 1234yf αλλά και για την προηγούμενη R134.

Seminario AC Malinis img1

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα 26 χρόνια, τους συντελεστές αλλά και τους εξαίρετους εκπαιδευτές μας! Επόμενος κύκλος σεμιναρίων σε Αθήνα,  Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης με τις αντίστοιχες ημερομηνίες και πρακτική έχει ήδη ανακοινωθεί στον παρακάτω σύνδεσμο στο portal της εφημερίδας:  http://www.tosynergeio.gr/epimorfosi/seminaria/seminar-ac

 Img fb

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter