Μαθητεία ΙΕΚ: Τι ισχύει για την επιδότηση των σπουδαστών (ΦΕΚ) 18/07/2017

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η ρύθμιση των θεμάτων επιδότησης και ασφάλισης της Μαθητείας των σπουδαστών των δημόσιων και ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.).

Ως Μαθητεία ορίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα, στο οποίο ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και δομής κατάρτισης (δυικό σύστημα).

Ο μαθητευόμενος συνδέεται με συμφωνητικό Μαθητείας με τον εργοδότη, λαμβάνει αμοιβή ή επίδομα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και έχει ασφαλιστική κάλυψη.

Η Μαθητεία υλοποιείται με βάση πρόγραμμα μάθησης το οποίο επιμερίζεται στον χώρο εργασίας και στην εκπαιδευτική δομή.

Ο εργοδότης αναλαμβάνει να παράσχει στον μαθητευόμενο εκπαίδευση, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα, το οποίο, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, οδηγεί σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησε ο μαθητευόμενος και οδηγεί σε συγκεκριμένο επάγγελμα.

Με το θέμα της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και την διασύνδεση της με την αγορά εργασίας (κοινώς μαθητεία) έχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα. Εξάλλου είμαστε από τους ακόλουθους  που πιστεύουν στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και το ρόλο της στην κοινωνία αφού το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ κάνει deal με την γνώση και την εκπαίδευση όλα αυτά τα χρόνια. 

mathitia2

Σχετικά άρθρα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μετ’ εμποδίων ο θεσμός της Μαθητείας

Μνημόνιο και για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση - Για γέλια και για κλάμματα

Επιχειρήσεις και Μαθητεία απόφοιτων επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ)

Δείτε ή κατεβάστε εδώ το σχετικό ΦΕΚ σε μορφή pdf που αφορά την δημοσίευση της Υπ. Απόφασης Αριθμ. Κ1/118932 (1) με τίτλο "Ρύθμιση θεμάτων επιδότησης και ασφάλισης της Μαθητείας των σπουδαστών των δημόσιων και ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.)".

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter