Το πάθος του για την τεχνολογία αυτοκινήτου τον οδήγησε στην ίδρυση της «Ν. ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ»

Διαβάστε την συνέντευξη και δείτε την συλλογή αυτοκινήτων: "Στο χώρο της Citroen βρίσκομαι από παιδί, ξεκινώντας ως μαθητευόμενος μηχανικός αυτοκινήτων..."

interview-poulakis-img-08

"Σ": Κατ’ αρχήν, θέλουμε να μας πείτε πόσα χρόνια ασχολείστε επαγγελματικά με το χώρο του αυτοκινήτου, πότε ξεκινήσατε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα;

"κ.Π.": Στο χώρο της Citroen βρίσκομαι από παιδί, ξεκινώντας ως μαθητευόμενος μηχανικός αυτοκινήτων. Ασχολούμαι σχεδόν 35 χρόνια στον χώρο του αυτοκινήτου. Αμέσως μετά την αποφοίτησή μου από τη Σχολή, τα πρώτα 5 χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας, τα ξόδεψα ως υπάλληλος εξειδικευμένου Συνεργείου και συγκεκριμένα ως μηχανικός αυτοκινήτων στα Γαλλικά αυτοκίνητα και κυρίως τα αυτοκίνητα μάρκας Citroen.

interview-poulakis-img-02

Στη συνέχεια, αφού διαπίστωσα ότι είμαι παθιασμένος με την τεχνολογία του αυτοκινήτου, "τόλμησα να κάνω την ιδέα πράξη". Έτσι, λοιπόν, παρά τις τότε δυσκολίες, κατάφερα να αποκτήσω ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και να ξεκινήσω την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, η οποία αρχικά περιελάμβανε την εμπορία ανταλλακτικών καθώς και την επισκευή των Γαλλικών αυτοκινήτων.

interview-poulakis-img-01

"Σ": Έχοντας μία πορεία πολλών ετών στο χώρο του αυτοκινήτου, πόσο διαφορετική πιστεύετε πως είναι η κατάσταση σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν;

"κ.Π.": Σαφώς η κατάσταση έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Ο στόχος όμως, ο οποίος αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί βασική προτεραιότητα και ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών, παραμείνει ο ίδιος. Σε ότι αφορά τις συνθήκες του παρελθόντος, ήταν πράγματι πολύ δύσκολες και δεν ευνοούσαν σχεδόν καθόλου την αγορά.

interview-poulakis-img-04

Υπήρχε ελλιπής υποδομή και οργάνωση, καθώς και μηδενικά κίνητρα στήριξής της. Σήμερα, κυριαρχεί η τεχνολογία και η επίτευξη του στόχου, απαιτεί άρτια υποδομή και οργάνωση, καθώς και στελέχωση με εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Κλείνοντας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πορεία του σήμερα, φαντάζει εντυπωσιακή, ωστόσο, θεωρώ ότι έχει ανάγκη το φιλότιμο και την πολύ προσπάθεια του "χθες".

interview-poulakis-img-03

"Σ": Ποια είναι η οργανωτική δομή της εταιρείας σας για την κάλυψη των αναγκών σε Πανελλαδικό επίπεδο;

"κ.Π.": Η άρτια κατάρτιση του προσωπικού της εταιρείας μας, σε συνδυασμό με την άριστη υποδομή που διαθέτει, εξασφαλίζουν την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε Πανελλαδικό επίπεδο. Η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς του αυτοκινήτου, διαθέτει, μεταξύ άλλων και την πληρέστερη γκάμα ανταλλακτικών για τα Γαλλικά αυτοκίνητα. Επίσης, διατηρεί μια πολυετή στενή και άριστη συνεργασία με τον επισκευαστικό κλάδο πανελλαδικά και καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του.

interview-poulakis-img-05

"Σ": Βρεθήκαμε μπροστά σε μια πραγματικά μεγάλη έκπληξη για μας: στην προσωπική σας συλλογή παλαιών αυτοκινήτων.
Από τι αποτελείται η συλλογή σας, μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό.

"κ.Π.": Το "μουσείο αυτοκινήτων" που είδατε, περιέχει, κυρίως, προσωπικά βιώματα. Όπως ήδη ανέφερα σε προηγούμενη ερώτησή σας, στο χώρο της Citroen βρίσκομαι από παιδί, ξεκινώντας ως μαθητευόμενος μηχανικός αυτοκινήτων. Σε ότι αφορά τη συλλογή μου, αυτή αποτελείται από αυτοκίνητα Citroen: 2CV, AMI 8, BX, CX, XM και το θρυλικό DS, γνωστό ως βάτραχο.

interview-poulakis-img-06

"Σ": Κάποιο Τεχνικό Λύκειο ΕΠΑΛ με ειδικότητα Μηχ. Αυτοκινήτων θα μπορούσε να σας επισκεφθεί και να το δει;

"κ.Π.": Η νεολαία αποτελεί την ελπίδα για τη συνέχεια και την στήριξη του κλάδου μας. Η επίσκεψη, λοιπόν, των μαθητών ΕΠΑΛ με την ειδικότητα του Μηχανικού Αυτοκινήτων, στις εγκαταστάσεις μας, είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη.

interview-poulakis-img-07

Στο σημείο αυτό, με την ευκαιρίας της ερώτησής σας αυτής, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, παρόλο που δεν προτίθεμαι να αποχωρήσω από την εταιρεία, έχω εκχωρήσει τις περισσότερες αρμοδιότητες στα παιδιά μου, Μαρία και Αριστέα Πουλάκη.

interview-poulakis-img-th


"Σ": Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον και τι θα θέλατε να αλλάξετε ή να διαφοροποιήσετε άμεσα.

"κ.Π.": Βασικά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτό που επιθυμούμε, είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε πετυχημένη πράξη, την ιδέα του ιδρυτού της εταιρείας, η οποία χτίστηκε από το ομαδικό πνεύμα, την άριστη επικοινωνία των συνεργατών της εταιρείας μας και τον σεβασμό των απαιτήσεων των πελατών της.

Για τον λόγο αυτό, βασική προτεραιότητα θα αποτελεί για μας, η πλήρης αξιοποίηση της τεχνολογίας (δημιουργία e-shop, κλπ) και γενικότερα, η συνεχής προσαρμογή της εταιρείας μας στις απαιτήσεις των καιρών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter