Γυναικεία επιχειρηματικότητα στο χώρο του συνεργείου - Στέλλα Χρηστέα

Η Στέλλα Χρηστέα είναι μία νεαρή επιχειρηματίας η οποία εμπλέκεται στο χώρο επισκευής και συντήρησης συστημάτων common rail, αντλιών, μπεκ και turbo. Δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και στα πλαίσια μιας σειράς άρθρων παρουσίασης της γυναικείας επιχειρηματικότητας βρεθήκαμε εκεί για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

sChristea img 00Το δοκιμαστήριο αντλιών – μπεκ – τουρμπινών πετρελαιοκινητήρων παντός τύπου, Νίκος Χρηστέας, μετά από 35 χρόνια ανελλιπούς εξυπηρέτησης στην Μεσσηνία και τους γύρω νομούς (Ηλεία, Λακωνία, Αρκαδία) μετονομάστηκε σε ΧΡΗΣΤΕΑ DIESEL με υπεύθυνη την Στέλλα Ν. Χρηστέα, η οποία είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με εκπαίδευση στην Αγγλία και συνεχή πιστοποιημένη εκπαίδευση πάνω στην τροφοδοσία των πετρελαιοκινητήρων καινούριας τεχνολογίας.

Αγαπητή Κα Χρηστέα,
πείτε μας λίγα λόγια για το αντικείμενο σπουδών σας.

Είμαι πτυχιούχος μηχανικός του Ε.Μ.Π, με ειδικότητα στην αντοχή υλικών. Έχω επίσης κάνει εξειδικευμένα σεμινάρια στην Αγγλία.

Πότε εμπλακήκατε με το συγκεκριμένο επάγγελμα και πως;

Η πρώτη μου επαφή με το αντικείμενο ήταν στο ελεύθερο χρόνο των σχολικών διακοπών, αφού η συγκεκριμένη επιχείρηση ανήκει στην οικογένεια. Τελειώνοντας τις σπουδές μου στο πολυτεχνείο, όταν ήδη είχε ξεκινήσει η κρίση στην Ελλάδα, έπρεπε να αποφασίσω εάν θα έφευγα στο εξωτερικό ή εάν θα ακολουθούσα το αντικείμενο αυτό αφού ήταν κοντά στο αντικείμενο σπουδών μου και το είχα αγαπήσει από μικρή ηλικία, λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει.

sChristea img 02

Απευθύνεστε μόνο σε επαγγελματίες επισκευαστές ή και σε πελάτες λιανικής (ιδιοκτήτες ΙΧ);

Απευθυνόμαστε σε παντός τύπου πετρελαιοκινητήρες (ότι δηλαδή κινείται με το πετρέλαιο ως καύσιμο) είτε πρόκειται για επαγγελματίες είτε για πελάτες λιανικής.

Ποιες ακριβώς είναι οι επισκευές τις οποίες πραγματοποιείτε και σε ποιούς τομείς του αυτοκινήτου;

Οι επισκευές που πραγματοποιούμε αφορούν το κομμάτι της τροφοδοσίας του πετρελαίου κίνησης. Συγκεκριμένα, επισκευή αντλιών πετρελαίου, μπεκ, τουρμπινών και φίλτρων σωματιδίων.

Tι εξοπλισμό διαθέτετε για τις διάφορες κατηγορίες επισκευών;

Έχουμε εξοπλισμό και επισκευή αντλιών, μπεκ (μηχανικών – ηλεκτρικών) και για τη ζυγοστάθμιση τουρμπινών.

Ποιός είναι ο αριθμός των εργαζομένων στην επιχείρησή σας;

Μαζί με εμένα απασχολούνται τέσσερα άτομα.

sChristea img 01

Υπάρχουν περιπτώσεις που ο υπάρχον εξοπλισμός να μην επαρκεί ή οι πληροφορίες κωδικών βλαβών να είναι εσφαλμένες;

Καλύπτουμε το 90% στις επισκευές αλλά αρκετές φορές έχω συναντήσει εσφαλμένους κωδικούς βλαβών.

Υπάρχει ανάγκη για προμήθεια νέου εξοπλισμού και σε ποιους τομείς;

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε εξοπλισμό νέας τεχνολογίας για τις ανάγκες επισκευής των νέων τεχνολογιών στις αντλίες και τα μπεκ.

Υπάρχουν εξαρτήματα και βλάβες που σας έχουν ταλαιπωρήσει;

Υπάρχουν βλάβες που μας έχουν ταλαιπωρήσει αρκετές φορές επειδή η διάγνωση είναι πολύ γενική. Λόγω όμως της εμπειρίας μας κατορθώνουμε να τα λύσουμε.

Τι δεν επισκευάζεται από την εμπειρία σας;

Δεν υπάρχει κάτι που να μην επισκευάζεται.

sChristea img 03

Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να οφείλονται σε παραλείψεις των πελατών σας και να σας αποδίδουν ευθύνες;

Υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τους πελάτες οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης θέλουν και αμεσότητα στις επισκευές και με λίγα χρήματα. Δεν μπορούμε όμως να μειώσουμε την ποιότητα της εργασίας μας.

Πείτε μας την άποψη σας για την εφημερίδα και την on-line εφαρμογή των κωδικών βλαβών;

Στην εφημερίδα είμαστε 30 χρόνια συνδρομητές και πάντοτε δημοσιεύει εξειδικευμένα άρθρα βοηθώντας όλο τον κλάδο που ασχολείται με το αυτοκίνητο. Όσον αφορά την on-line εφαρμογή των κωδικών βλαβών, είναι πολύ χρήσιμη και βοηθάει πολύ, δεν περιέχει όμως όλους τους κωδικούς.

Tί συνιστάτε στους επαγγελματίες επισκευαστές και πελάτες σας;

Στους συναδέλφους επισκευαστές συνιστώ ειλικρίνεια και ποιοτική εργασία. Μα πάνω από όλα συναδελφικότητα, επειδή για να λειτουργεί ο πετρελαιοκινητήρας σωστά, επιβάλλεται συνεργασία μεταξύ των επισκευαστών όλων των ειδικοτήτων. Στους δε πελάτες μας συνιστώ όταν απευθύνονται στους επισκευαστές να εκθέτουν το πρόβλημά τους όπως το αντιμετωπίζουν για να διευκολύνεται ο τρόπος επισκευής και να χρειάζεται λιγότερος χρόνος αναμονής.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter