Καθαρισμός φίλτρου σωματιδίων

Εδώ και αρκετά χρόνια, τα φίλτρα σωματιδίων (DPF) αποτελούν στάνταρ εξοπλισμό για όλα τα σύγχρονα οχήματα. Ωστόσο, για την κατάλληλη λειτουργία τους , είναι απαραίτητη η οδήγηση σε μακρινές αποστάσεις ειδάλλως δεν επιτυγχάνονται οι απαιτούμενες θερμοκρασίες για τον αυτοκαθαρισμό του DPF.

Ειδικότερα, η οδήγηση σε κίνηση (σταμάτημα-ξεκίνημα) και οι μικρές αποστάσεις οδηγούν σταδιακά στο φράξιμο του φίλτρου σωματιδίων. Οι συνέπειες είναι τα λανθασμένα μηνύματα μέσω του διαγνωστικού συστήματος, η απώλεια απόδοσης και η αυξημένη κατανάλωση καυσίμου. Στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να επέλθει και ολική βλάβη.

4 ΛΥΣΕΙΣ

Ανάλογα με τον βαθμό της μόλυνσης, η PRO-TEC HELLAS/Bluechemgroup προτείνει το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού:

1. Προληπτικός καθαρισμός με το DPF Super Clean

Η ιδιότητα αυτού του προϊόντος να μειώνει σημαντικά την θερμοκρασία ανάφλεξης της αιθάλης που συγκεντρώνεται στο φίλτρο σωματιδίων , καθιστά δυνατό τον αυτοκαθαρισμό ακόμα και σε μικρές αποστάσεις.  Με την τακτική χρήση του προϊόντος και χωρίς να απαιτείται κάποια πρόσθετη εργασία π.χ. εγκατάσταση ή αφαίρεση , το φίλτρο σωματιδίων μπορεί να είναι μόνιμα και πλήρως καθαρό κατά την διάρκεια της οδήγησης. Το προϊόν είναι κατάλληλο για όλους τους πετρελαιοκινητήρες και όλα τα καύσιμα πετρελαίου.

2. Εντατικός καθαρισμός με DPF Flushing Fluid

Ιδιαίτερα επίμονη μόλυνση και κατάλοιπα στο φίλτρο σωματιδίων μπορούν να αφαιρεθούν ‘’απαλά’’ με αυτό το ειδικό υγρό. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με την αφαίρεση του DPF , που αποτελεί μια απλή εργασία για έναν επαγγελματία μηχανικό. Στη συνέχεια το φίλτρο παραμένει με το προϊόν 8-10 ώρες. Είναι κατάλληλο για μέρη αλουμινίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και καδμίου και για όλα τα φίλτρα σωματιδίων νέας γενιάς.

3. Επαγγελματικός καθαρισμός με το DPF Top Gun Cleaner

Οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το DPF Gun Flush, μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα γρήγορο και εύκολο καθαρισμό του DPF. Χωρίς αποσυναρμολόγηση, όλα τα κατάλοιπα αιθάλης στο  DPF διαλύονται και αφαιρούνται. Είναι κατάλληλο για μέρη αλουμινίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και καδμίου και για όλα τα φίλτρα σωματιδίων νέας γενιάς.

4. Άμεση εφαρμογή με το DPF/Catalyst Cleaner

Η επίμονη μόλυνση στο φίλτρο σωματιδίων μπορεί να εξουδετερωθεί χωρίς κατάλοιπα και χωρίς αποσυναρμολόγηση. Έτσι  αποκαθίσταται η πλήρης λειτουργία του DPF ακόμα και σε μεγάλο βαθμό μόλυνσης. Το προϊόν είναι κατάλληλο για όλα τα κλειστά κυκλώματα φίλτρων σωματιδίων.

Είτε πρόκειται για πρόληψη είτε για επαγγελματική αποκατάσταση προβλήματος η PROTECHELLAS/BluechemGroup έχει την λύση.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter