Αισθητήρες Λάμδα της DENSO απαράμιλλη καινοτομία από το 1970

Δεδομένου ότι η εταιρεία άρχισε την παραγωγή αισθητήρων λάμδα στη δεκαετία του 1970, η συνεχής καινοτομία της DENSO έχει βοηθήσει τον κινητήρα να φτάσει σε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, παρέχοντας σταθερή ποιότητα στους πελάτες.

Οι αισθητήρες λάμδα αποτελούν ένα από τα πιο ευαίσθητα και σημαντικά μέρη του συστήματος διαχείρισης του κινητήρα του αυτοκινήτου, παρακολουθώντας το μίγμα αέρα/καυσίμου στο ρελαντί, ενώ μετριάζουν τις συνθήκες επιτάχυνσης και λειτουργίας του κινητήρα.

Η DENSO ξεκίνησε την παραγωγή αισθητήρων λάμδα το 1977 και είναι σήμερα ένας από τους κορυφαίουςπρομηθευτές στον κόσμο, με πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια αισθητήρων που μετρούν το μίγμα αέρα/καυσίμου σε αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Οι αισθητήρες λάμδα light duty άρχισαν να εμφανίζονται στα οχήματα με την ανάπτυξη των συστημάτων ψεκασμού καυσίμου. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο αισθητήρας αναλογίας αέρα/καυσίμου της DENSO αποτέλεσε μια πρώτη παγκόσμια καινοτομία, καθώς οι κατασκευαστές οχημάτων αύξησαν τη ζήτηση για καλύτερα πρότυπα εκπομπών τα οποία τέθηκαν από τις προδιαγραφές EURO 3 και μετά.

Ενώ αυτά τα αρχικά συστήματα χρησιμοποιούσαν έναν αισθητήρα λάμδα στο σύστημα εξάτμισης για να διατηρεί ένα κλειστό βρόχο ελέγχου του μίγματος αέρα/καυσίμου, τα σημερινά πρότυπα εκπομπών απαιτούν από τους κινητήρες τη χρήση έως και τεσσάρων αισθητήρων, που παρακολουθούν την περιεκτικότητα των καυσαερίων σε οξυγόνο, καθώς και την αποτελεσματικότητα του καταλυτικού μετατροπέα.

Για να εκτελεστούν αυτές τις λειτουργίες σωστά, οι αισθητήρες πρέπει να ανταποκρίνονται επακριβώς στα πρότυπα OE. Για παράδειγμα, ένας αισθητήρας λάμδα που δυσλειτουργεί ή δεν είναι σωστά βαθμονομημένος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οδική συμπεριφορά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές.

Η ποιότητα των αισθητήρων λάμδα πρώτης τοποθέτησης ΟΕ της DENSO έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με το σύστημα ψεκασμού καυσίμου του οχήματος, τον καταλυτικό μετατροπέα και το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα προκειμένου να συμβάλει στην επίτευξη της χαμηλότερης δυνατής εξαγωγής επιβλαβών για το περιβάλλον εκπομπών του κινητήρα.

Τα οχήματα που είναι σήμερα εφοδιασμένα με Αισθητήρα Λάμδα αντιπροσωπεύουν πλέον πάνω από το 68% του Ευρωπαϊκού στόλου αυτοκινήτων και, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να περιορίζει τα πρότυπα εκπομπών, το ποσοστό αυτό αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Η νομοθεσία της ΕΕ απαιτεί τώρα μείωση των εκπομπών κατά 40% έως το 2030, και οι Αισθητήρες Λάμδα της DENSO προσφέρουν όλες τις προηγμένες τεχνολογίες για τα συνεργεία ώστε να παρέχουν αντικαταστάσεις ποιότητας OEM στους πελάτες τους και να τους παρέχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις εκπομπές και την κατανάλωση καυσίμου, ενώ θα κερδίζουν βέλτιστη απόδοση του κινητήρα.

Οι Αισθητήρες Λάμδα παρακολουθούν το ποσοστό άκαυστου οξυγόνου στα καυσαέρια του αυτοκινήτου. Αν η περιεκτικότητα σε οξυγόνο είναι πολύ υψηλή ή χαμηλή ο αισθητήρας εκπέμπει ένα σήμα τάσης στην ECU.

Για να αντιμετωπιστεί η ζήτηση για Αισθητήρες Λάμδα ποιότητας ΟΕ και η συνεχιζόμενη σημαντική αύξηση, η DENSO προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία στη γκάμα aftermarket των αισθητήρων λάμδα.

Η γκάμα αισθητήρων λάμδα της DENSO ξεκίνησε το 1977 και σήμερα αντιπροσωπεύει το 68 τοις εκατό του Ευρωπαϊκού στόλου αυτοκινήτων. Η ευρεία γκάμα εξασφαλίζει ότι τα συνεργεία και οι διανομείς μπορούν να είναι βέβαιοι ότι παρέχουν στους πελάτες aftermarket τα υψηλότερης ποιότητας προϊόντα ενώ αυξάνονται οι ευκαιρίες για την επιχείρησή τους.

Stefan Verhoef, Product Manager για τους Αισθητήρες Λάμδα στην DENSO Aftermarket

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter