Γιατί η GM έκανε Παύση Πωλήσεων αυτοκινήτων της στην Ινδία;

89 χρόνια μετά μήπως «βλέπει» κάτι που δεν βλέπουν όλοι οι άλλοι κατασκευαστές;

Nέο Δελχί: Η General Motors India ανακοίνωσε τα σχέδιά της για «παύση των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά έως το τέλος του 2017. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των εξαγωγών οχημάτων στην Ινδία.

Η απόφαση, που ακολούθησε μια αναλυτική ανασκόπηση των μελλοντικών σχεδίων της GM India, αποτελεί μέρος μιας σειράς ενεργειών της General Motors για την αντιμετώπιση των επιδόσεων των δραστηριοτήτων της σε όλο τον κόσμο.

Μέσω της ανασκόπησης, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016, η εταιρεία καθόρισε πως η μεγαλύτερη ευκαιρία της στην Ινδία που θα επιφέρει επιστροφές στους μετόχους στηρίζεται στην εστίαση στις εξαγωγές από την Ινδία.

Εξερευνήσαμε πολλές επιλογές, αλλά καθορίσαμε ότι η αυξημένη επένδυση που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Ινδία δεν θα αποδώσει τις αποδόσεις άλλων σημαντικών παγκόσμιων ευκαιριών. Επίσης, δεν θα μας βοηθούσε να επιτύχουμε ηγετική θέση ή επιτακτική μακροπρόθεσμη κερδοφορία στην εγχώρια αγορά. Όπως είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτή η απόφαση, είναι το σωστό αποτέλεσμα να στηρίξουμε την παγκόσμια στρατηγική μας και να παρέχουμε τις κατάλληλες αποδόσεις στους μετόχους μας. Η απόφασή μας στην Ινδία είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ενίσχυση της απόδοσης των διεθνών δραστηριοτήτων της GM και στη δημιουργία της GM ως πιο επικεντρωμένης και πειθαρχημένης εταιρείας

Stefan Jacoby, Eκτελεστικός αντιπρόεδρος της GM και πρόεδρος της GM International

Η GM έχει ήδη διακόψει την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής της στο Halol, Gujarat από τις 28 Απριλίου 2017.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την πώληση περιουσιακών στοιχείων στο Halol. Το εργοστάσιο αναμένεται να αναληφθεί από τον κινεζικό εταίρο SAIC. Η CCI ενέκρινε το σχέδιο της SAIC για εξαγορά της εγκατάστασης της General Motors στο Halol, Γκουτζαράτ. Η MG Motor India, θυγατρική της SAIC, θα μεταφερθεί στο Halol, μόνο εάν εκκαθαριστούν εκκρεμή ζητήματα εργασίας. Το εργοστάσιο Halol, το οποίο είχε συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα 1,1 μονάδων lakh ετησίως, είχε αρχικά προγραμματιστεί να κλείσει στα μέσα του 2016. Η μονάδα Halol είχε περίπου 1100 υπαλλήλους.

gm

Ο Kaher Kazem, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM India, Δήλωσε ότι το επίκεντρο της παραγωγικής βάσης της GM India στην Talegaon θα είναι οι εξαγωγικές αγορές, οι επερχόμενες εκτοξεύσεις οχημάτων εξαγωγής και η διερεύνηση μακροπρόθεσμων στρατηγικών επιλογών.

Η εξαγωγική δραστηριότητα της GM India έχει τριπλασιαστεί κατά το τελευταίο έτος. Οι εξαγωγές θα παραμείνουν στο επίκεντρό μας, καθώς θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε την ισχυρή βάση προσφοράς της Ινδίας. Ξεκινήσαμε πρόσφατα το νέο Chevrolet Beat hatchback για εξαγωγή στο Μεξικό και τις αγορές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και θα ξεκινήσει το Chevrolet Beat sedan αργότερα φέτος για αυτές τις αγορές. Οι ιδιοκτήτες της Chevrolet μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι θα συνεχίσουμε να τηρούμε όλες τις εγγυήσεις και να παρέχουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη μετά την πώληση.

Kaher Kazem, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM India

Η GM India ενημέρωσε τους υπαλλήλους για την απόφαση άμεσα. Η εταιρεία θα συνεργαστεί στενά με τους πελάτες και τους εμπόρους που επηρεάζονται από ένα σχέδιο μετάβασης. Το κέντρο υποστήριξης πελατών θα παραμείνει ανοιχτό και όλες οι εγγυήσεις και οι συμφωνίες παροχής υπηρεσιών, καθώς και οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις για υπηρεσίες και ανταλλακτικά για όλα τα οχήματα, θα συνεχίσουν να τηρούνται.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που κυριάρχησε ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως για 77 χρόνια είναι σε μια ορμή ενοποίησης. Η GM έχασε την πρώτη της θέση από την Toyota το 2008. Η Volkswagen ξεπέρασε τις παγκόσμιες πωλήσεις για πρώτη φορά το 2016. Ο πρόεδρος της GM, Daniel Ammann, ενδιαφέρεται για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες μόνο στις μονάδες κερδοφορίας.

Η εταιρεία πώλησε πρόσφατα το εμπορικό σήμα της Opel στην Ευρώπη στον όμιλο PSA, κλείνοντας παράλληλα διάφορα άλλα εργοστάσια που περιλαμβάνουν την κατασκευή στην Αυστραλία, την Ινδονησία. Οι επενδύσεις στη Βραζιλία επίσης ακυρώνονται.

Η General Motors ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ινδία το 1928 με συναρμολόγηση αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων της Chevrolet, η οποία τερματίστηκε το 1954. Η General Motors επανεμφανίστηκε στην ινδική αγορά το 1996. Το 1994, η GM δημιούργησε μια κοινοπραξία που ανήκε στο 50% από την Hindustan Motors και 50% από τη General Motors, για την παραγωγή και πώληση επώνυμων οχημάτων Opel.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter