Εγχειρίδιο Οδηγιών για τις δηλώσεις εισοδήματος 2017

Κάθε χρόνο εκδίδεται το εγχειρίδιο οδηγιών για τη συμπλήρωση δηλώσεων φορολογικού έτους 2017. Φέτος είναι ένα βιβλίο 73 σελίδων αφού κάθε χρόνο μάλλον τα πράγματα οδεύουν και σε μια πιο σύνθετη πολιτική υπολογισμού φόρων με το αφορολόγητο κάθε χρόνο να κατακρημνίζεται.  

Οι δηλώσεις που θα κάνουμε αφορούν ως γνωστό το προηγούμενο έτος 2017. Κάθε χρόνο ως γνωστό σφίγγει ο κλοιός προκειμένου σε ένα αγώνα δρόμου το κράτος να οδηγήσει τους πολίτες να δηλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εισοδήματα.

Αυτό που κάνει τους λογιστές συχνά να παραπονούνται τα τελευταία χρόνια είναι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει το καθεστώς των δηλώσεων και γίνονται πρώτα οι δηλώσεις των φυσικών προσώπων και στην συνέχεια των επιχειρήσεων. Αυτό είναι όντως αντιφατικό αν σκεφτεί κανείς ότι λαμβάνει κέρδη από την επιχείρηση (που υποτίθεται έχει υποβάλει την δήλωσή της)  και στην συνέχεια δηλώνει ο λαμβάνων τα κέρδη στο ατομικό του εισόδημα.

Επειδή όμως στο νομοθετικό θέμα δεν μπορούμε να απαντήσουμε εύκολα, αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι το εγχειρίδιο για τη συμπλήρωση δηλώσεων είδε τα μάτια της δημοσιότητας και εσείς μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ σε μορφή PDF.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter