Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν τις πωλήσεις Ηλεκτρικών Οχημάτων;

Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων σε μια συγκεκριμένη περιοχή; Διαφωτιστική είναι μια νέα έρευνα που διεξάγει το International Council on Clean Transportation (ICCT/Διεθνές Συμβούλιο Καθαρών Μέσων Μεταφοράς).

Μελέτη στην πολιτεία της Καλιφόρνια τους προσδιορίζει και τους αναδυκνύει σαν ένα μοντέλο ανάπτυξης.

Στην έρευνα με τίτλο «Η αιχμή της ανάπτυξης της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες: Ανάλυση των πόλεων της Καλιφόρνια,» η Stephanie Searle και οι συνεργάτες της εξετάζουν 30 πόλεις της Καλιφόρνια στις οποίες τα ηλεκτρικά οχήματα κατέχουν το 6-18% των πωλήσεων νέων οχημάτων – 8 έως 25 φορές το μέσο όρο στις ΗΠΑ και εξηγούν με ποιο τρόπο οι περιφερειακές και δημοτικές κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί προωθούν τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μέσω ενός φάσματος δραστηριοτήτων.

Η ομάδα πραγματοποίησε μια πολυπαραγοντική ανάλυση παλινδρόμησης σε επίπεδο πόλης για τη διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων, και βρέθηκαν συσχετίσεις (όχι όμως αιτιώδεις σχέσεις) ανάμεσα στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και σε παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα των μοντέλων, οι τοπικές προωθητικές ενέργειες, οι υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων και το μέσο εισόδημα.

Η ομάδα του ICCT συμπέρανε ότι διάφορες κυβερνητικές πολιτικές βοηθούν στη στήριξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, από τη φοροαπαλλαγή του Προγράμματος Οχημάτων Μηδενικών Ρύπων της Καλιφόρνια, έως τις τοπικές προωθητικές ενέργειες που περιλαμβάνουν τη στάθμευση, τις άδειες, τους στόλους οχημάτων, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, την εκπαίδευση και φόρτιση στο χώρο εργασίας.

meleti e car1

Το μερίδιο της αγοράς νέων ηλεκτρικών οχημάτων και η διαθεσιμότητα των μοντέλων στις πόλεις της Καλιφόρνια το 2015

Βρέθηκε επίσης ότι οι αγορές των ηλεκτρικών οχημάτων τείνουν να αναπτύσσονται παράλληλα με τις τοπικές ευκαιρίες φόρτισης. Οι 30 πόλεις με την υψηλότερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων έχουν, κατά μέσο όρο, πέντε φορές περισσότερο υποδομές φόρτισης κατά κεφαλή όπως και οι ΗΠΑ ως σύνολο.

οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο στοχεύουν σε περισσότερο προοδευτικές ρυθμιστικές πολιτικές για την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Οι ρυθμιστές ερευνούν επίσης συμπληρωματικά την τοπική εμβέλεια, την πολιτική της πόλης, και το σχεδιασμό υποδομών φόρτισης. Η πολιτεία της Καλιφόρνια παρέχει ένα πρότυπο για τέτοιες πολιτειακές και τοπικές ενέργειες. Η εμπειρία με την πολιτεία της Καλιφόρνια υποδεικνύει πως εάν τα μοντέλα των ηλεκτρικών οχημάτων εισαχθούν σε περισσότερες αγορές και υπάρχει υποστηρικτική πολιτική, θα συνεχιστεί η ανάπτυξη της αγοράς. Τα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι οι χειρισμοί της πολιτείας της Καλιφόρνια μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο παράδειγμα σε άλλες περιοχές που αναζητούν την ενθάρρυνση της πρόσληψης ηλεκτρικών οχημάτων

ICCT, ερευνητική ομάδα

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter