Η μεταβολή της ηλεκτρικής τάσης (αστάθεια τάσης, χαμηλή τάση, υψηλή τάση) στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος

Οι κωδικοί P0561, P0562, P0563  το πρόβλημα ο έλεγχος και η λύση.

Πληροφορίες οι οποίες ενώ υπάρχουν και δίδονται από τον κατασκευαστή, είτε δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή τους, είτε τις αγνοούμε, είτε δεν τις συνδυάζουμε με το πρόβλημα μιας και θεωρούμε ότι η ένδειξη του κωδικού βλάβης μέσα από το διαγνωστικό θα μας δώσει την λύση. Δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό και απαιτεί μια σύνθετη εξειδικευμένη διαδικασία έλεγχου. Αυτή την διαδικασία θα περιγράψουμε σε αυτή και στις επόμενες στήλες του «Συνεργείου», πιστεύοντας πως θα σας καθοδηγήσουμε στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων.

Ο νέοι κωδικοί που θα αναλύσουμε είναι οι P0561, P0562, P0563 και αφορούν την απόδοση της τάσης του ηλεκτρικού συστήματος. Θα πρέπει να τονισθεί ότι οι κωδικοί αυτοί δεν αφορούν δυσλειτουργία συγκεκριμένου εξαρτήματος αλλά αφορούν την σωστή λειτουργία απόδοσης του συστήματος.  Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένοι κωδικοί, αλλά και όλοι όσοι αφορούν δυσλειτουργία συστήματος, «μπερδεύουν» τον τεχνίτη ο οποίος έχει συνδέσει τον κωδικό βλάβης με την δυσλειτουργία ενός εξαρτήματος και όχι του συστήματος. Το «Συνεργείο» συγκέντρωσε και ταξινόμησε όλους αυτούς τους κωδικούς ανάλογα με τα συμπτώματα βλαβών που παρουσιάζουν. Η ταξινόμηση των κωδικών έγινε κατά τρόπο που βοηθά στην διάγνωση και τον εντοπισμό του προβληματικού συστήματος του κινητήρα.

Όπως βλέπετε αφορούν τυποποιημένους κωδικούς βλάβης οι οποίοι μπορούν να ανιχνεύονται στον οποιοδήποτε κινητήρα. Συγκεντρώστε τους και ταξινομήστε τους ως ένα χρήσιμο εργαλείο, επιλεγμένο από το «Συνεργείο» και τους συνεργάτες τους.

Το Ινστιτούτο μαζί με την εφημερίδα το «Συνεργείο του αυτοκινήτου» γνωρίζοντας όσο κανείς άλλος τις ανάγκες και τα προβλήματα του Έλληνα μηχανικού έχει εγκαινιάσει μια νέα στήλη παροχής εξειδικευμένων πληροφοριών. Βρήκατε τον κωδικό και μετά; Πόσες φορές δεν αφιερώσατε ώρες πολλές για την λύση ενός προβλήματος για τον οποίο είχατε τον κωδικό βλάβης; Οι πληροφορίες αυτές αφορούν τον έλεγχο και την επιβεβαίωση του προβλήματος μετά την αναγνώριση του κωδικού βλάβης από το διαγνωστικό.

www.tosynergeio.gr/eobd

eobd1

Περιγραφή του προβλήματος

Το αυτοκίνητο, χωρίς να παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία του κινητήρα, όταν ο οδηγός ξεκινούσε και όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν 25 km/h ή μεγαλύτερη, άναβε η ενδεικτική λυχνία βλαβών. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο συνεργείο. Κατά την διάρκεια της διάγνωσης εμφανίστηκε ο κωδικός DTC P0563 - Υψηλή Τάση στο Σύστημα.

Μηδενίστηκε ο κωδικός και στην συνέχεια μέσα από τον διαγνωστικό έλεγχο του τεχνίτη με την βοήθεια ανάγνωσης των δεδομένων (τρέχουσες πληροφορίες) ο τεχνίτης εντόπισε με βεβαιότητα το πρόβλημα το οποίο αφορούσε τον συγκεκριμένο κωδικό και δεν ήταν κάποια εικονική βλάβη.

Στην συνέχεια θα αναλυθούν οι τρεις κωδικοί P0561, P0562, P0563 μιας και οι τρείς αφορούν την απόδοση της τάσης του ηλεκτρικού συστήματος

Διαδικασία Επιβεβαίωσης Κωδικού Βλάβης DTC P0561

Παρακάτω αναφέρεται η προτεινόμενη διαδικασία ελέγχου από τον κατασκευαστή. Ο κωδικός P0561, αφορά πρόβλημα που συνδέεται άμεσα με τον έλεγχο του σήματος της ηλεκτρικής τάσης του οχήματος.


  Αν είστε συνδρομητής παρακαλούμε  
με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για να διαβάστε όλο το άρθρο.

Αν δεν είστε συνδρομητής ή η συνδρομή σας έχει λήξει 
παρακαλούμε 
εγγραφείτε ή ανανεώστε την συνδρομή σας.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter