Ελβετικό ηλεκτρικό supercar «τα βάζει» με την Tesla;

Η Tesla μόλις απέκτησε καινούριο ανταγωνιστή από την Ελβετία. Εμπνευσμένο σχεδιαστικά από κλασικά ιταλικά supercars, το Elextra θα είναι κατασκευασμένο στο χέρι στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι ο κατασκευαστής του σχεδιάζει να περιορίσει την παραγωγή στα 100 αυτοκίνητα για να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα. Το πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιτυγχάνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα, και έχει αυτονομία σχεδόν 650 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση.

Το Elextra προορίζεται να επαναπροσδιορίσει τα supercars, βασιζόμενο στην σύγχρονη τεχνολογία ώστε να είναι παράλληλα και οικολογικό. Κατασκευάζεται από ανθρακονήματα και διαθέτει μονάδα κίνησης δύο ηλεκτρικών μοτέρ. Η ισχύς εξόδου είναι 680 ίπποι. Το Elextra μπορεί να φτάσει τα 250 χλμ./ώρα, και έχει συνολική αυτονομία 600 χιλιόμετρα. Η επιτάχυνσή του από 0-100 είναι απλά ταχύτερη από το Tesla Model S P100D.

Στην σελίδα της Elextra στο δίκτυο, ο CEO Robert Palm της Classic Factory, η οποία βρίσκεται πίσω από το Elextra, δηλώνει,

Η ιδέα πίσω από το Elextra είναι να συνδυάζονται οι καθαρές γραμμές που θυμίζουν τα πιο συναρπαστικά Ιταλικά supercars του παρελθόντος, και παράλληλα να διαθέτει αποφασιστικότητα χάρη στον σχεδιασμό του, σε συνδυασμό με την πιο προηγμένη σημερινή τεχνολογία

Robert Palm, CEO της Classic Factory

Το μπροστινό μέρος του θυμίζει κάτι από Ferrari-Lamborghini. Το μεγάλο γυάλινο πανελ στην οροφή και το σήμα κατατεθέν V δίνουν μια ωραία αίσθηση. Όμως το Elextra δεν είναι μόνο στυλ, είναι και λειτουργικό – διαθέτει τέσσερα καθίσματα και τέσσερις πόρτες ώστε να μπορεί να πάει βόλτα μια οικογένεια.

Αν και σχεδιασμένο στην Ελβετία, τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν κοντά στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το κόστος απόκτησής του, και θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα εντός του έτους.

http://inhabitat.com/sleek-swiss-designed-electric-supercar-takes-on-tesla/elextra-electric-supercar/

https://www.elextracars.com/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter