Ισορροπία σε 2 τροχούς από την Honda [Riding Assist Video]

Μια μοτοσυκλέτα που διατηρεί την ισορροπία της χωρίς τη χρήση γυροσκοπίου. Στην CES 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas, κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν τις τεχνολογικές τους καινοτομίες στον κόσμο.

Σε παγκόσμια πρεμιέρα στη CES η Honda Motorcycles αποκάλυψε το σύστημα Honda Riding Assist, το οποίο επιτρέπει στη μοτοσυκλέτα να ισορροπεί μόνη της χωρίς τη βοήθεια γυροσκοπίου ή του αναβάτη. Το σύστημα Honda Riding Assist χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ελέγχου Ισορροπίας (Balance Control Technology) για να το κάνει αυτό.

honda riding assist 01

Την τεχνολογία Balance Control που χρησιμοποιεί το σύστημα, την δανείζεται από την προσωπική συσκευή κίνησης UNI-CUB η οποία επίσης παρουσιάστηκε στην CES 2017. Το σύστημα ενσωματώνεται σε μια Honda NC750, δίνοντάς μας την ελπίδα ότι η τεχνολογία θα υιοθετηθεί στο μέλλον. Για την ώρα, η Honda δεν έχει αποκαλύψει αν η τεχνολογία θα βρίσκεται στις μοτοσυκλέτες της. Το σύστημα ισορροπεί τη μοτοσυκλέτα μετακινώντας προς τα εμπρός το μπροστινό πιρούνι και χρησιμοποιώντας τον μπροστινό τροχό.

honda riding assist 02

Το σύστημα ενσωματώνεται σε μια Honda NC750, δίνοντάς μας την ελπίδα ότι η τεχνολογία θα υιοθετηθεί στο μέλλον!

Το σύστημα έρχεται επίσης εξοπλισμένο με λειτουργία που επιτρέπει στη μοτοσυκλέτα να ακολουθεί τον αναβάτη μόνη της, όταν εκείνος απλά ακουμπά το μπροστινό φτερό της. Η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει τους αναβάτες να κατευθύνουν ευκολότερα μοτοσυκλέτες μεγαλύτερου μεγέθους και βάρους σε μικρές ταχύτητες και πυκνή κυκλοφορία. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εφαρμογή της τεχνολογίας σε μοτοσυκλέτες τουρισμού.

Video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter