Επίθεση από τη Δύση: και Harley-Davidson και Ηλεκτρική! [video]

Η Harley-Davidson επιβεβαιώνει τελικά ότι εισάγει στην αγορά την πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της.

Τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη του project LiveWire, ενός πρωτοτύπου ηλεκτρικής μοτοσικλέτας που χρησιμοποιείται στη σειρά Avengers, η Harley-Davidson επιβεβαιώνει επιτέλους ότι φέρνει την πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα στην αγορά.

Με τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «θα επενδύσει πιο επιθετικά για να οδηγήσει στην εφαρμογή της τεχνολογίας των ηλεκτρικών μοτοσικλετών». Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα που θα βγει από αυτή τη νέα στρατηγική θα βρεθεί στην αγορά «εντός 18 μηνών».

Ο Matt Levatich, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Harley-Davidson, δήλωσε:

Η αγορά μοτοσικλετών EV είναι σε μικρή ηλικία σήμερα, αλλά πιστεύουμε ότι οι premium ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Harley-Davidson θα βοηθήσουν τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή στο άθλημα παγκοσμίως. Καθώς επεκτείνουμε τις ικανότητες και την αφοσίωσή μας στην EV μοτοσικλέτα, αποκτάμε ακόμη μεγαλύτερη ενθουσιασμό για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες στην ανάπτυξη της επιχείρησής μας

Matt Levatich, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Harley-Davidson

Δεν επιβεβαίωσε αν η πρώτη ηλεκτρική Harley-Davidson θα βασιστεί στο project LiveWire ή σε μία εντελώς νέα μοτοσικλέτα.

Το LiveWire έκανε μεγάλη επιτυχία όταν αποκαλύφθηκε το 2014. Η Harley κατέληξε να κάνει δεκάδες πρωτότυπα. Αφησε τους ανθρώπους από τη βιομηχανία να τα οδηγήσουν, να τους δώσουν ανατροφοδότηση, και μάλιστα εμφανίστηκε στις ταινίες.

Το φυσικό επόμενο βήμα θα ήταν να φέρει τη μοτοσικλετα στην αγορά, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ.

H άποψή μας

Ήταν ένα εντυπωσιακό concept, αλλά εκ των υστέρων, φάνηκε ότι ήταν πραγματικά μόνο μια ιδέα για να μετρήσει το ενδιαφέρον της αγοράς.

Το ηλεκτροκίνητο concept είχε μόνο ~ 60 μίλια (100 χλμ) εμβέλειας, η οποία έλειπε σε σύγκριση με άλλα μοντέλα που ήταν ήδη διαθέσιμα τότε από ανταγωνιστές όπως η Zero Motorcycles.

Ωστόσο, έδειξε ότι μία από τις πιο εικονικές εταιρείες μοτοσικλετών, η οποία είναι επίσης προφανώς εδραιωμένη σε κινητήρες εσωτερικής καύσης, εξετάζει τουλάχιστον άλλες τεχνολογίες κινητήριων συστημάτων.

Τους πήρε ακόμα τέσσερα χρόνια για να δώσουν πράσινο φως σε ένα ηλεκτρικό όχημα για παραγωγή, αλλά καλύτερα αργά από ποτέ.

Ένα ηλεκτρικό μοτέρ μπορεί να είναι μια σκληρή πώληση για τους σκληρούς Harleyάδες, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε επίσης να ανοίξει την εταιρεία σε μια νέα αγορά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter