H Jaguar aντίπαλος της Tesla μέσα στο 2018. Παρουσιάστηκε και είναι εκπληκτικό

Η Jaguar αποκάλυψε το I-Pace SUV σε εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα.

Η Jaguar θα παρουσιάσει τον ανταγωνιστή του Model X μέσα στο 2018 — και είναι πραγματικά πανέμορφο.

Το SUV θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Jaguar. Η εταιρεία κάνει την έξυπνη κίνηση να ξεκινήσει με ένα SUV μια περίοδο που οι καταναλωτές συνεχώς δείχνουν  να προτιμούν οχήματα με περισσότερους χώρους.

Η κίνηση αυτή φέρνει την Jaguar σε άμεσο ανταγωνισμό με το Model X της Tesla, το οποίο επίσης βρίσκεται σε μεγάλη ζήτηση. Για την ακρίβεια, η Tesla έχει πουλήσει σχεδόν τον ίδιο αριθμό Model X (11,550) όσο και Model S (13,450) στο πρώτο τετράμηνο.

Το αυτοκίνητο διαθέτει σχεδιασμό με την καμπίνα προς τα εμπρός, καθώς δεν υπάρχει η ανάγκη χώρου για κινητήρα στο μπροστινό μέρος, έτσι ελευθερώνεται περισσότερος χώρος για το εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών κάνοντάς την πιο ευρύχωρη.

Ο σχεδιασμός του I-Pace του προσδίδει τον χαρακτήρα ενός Crossover SUV. Έχει συμπαγές αμάξωμα και σχετικά μικρή απόσταση από το έδαφος, όμως μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες προσφέροντας ταυτόχρονα άπλετο χώρο για αποσκευές.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία είπε πως ο σχεδιασμός που επέλεξε αποτελεί κάτι εντελώς νέο: δεν είναι παραδοσιακό σπορ αυτοκίνητο, λιμουζίνα ή SUV και σίγουρα δεν είναι η παραδοσιακή Jaguar που θα περίμενε κανείς.

Το αυτοκίνητο διαθέτει μια συστοιχία μπαταριών απόδοσης 90 KWH που τροφοδοτεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ 200 ίππων, ένα σε κάθε άξονα.

Στην Jaguar ισχυρίζονται ότι έχει αυτονομία 350 χιλιομέτρων, επιτρέποντάς του να συναγωνίζεται αρκετά κοντά το Model X 75D το οποίο προσφέρει αυτονομία 380 χιλιομέτρων και έχει τιμή εκκίνησης τα $85,500.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το κόστος απόκτησης του νέου ηλεκτρικού SUV της Jaguar, οπότε δεν μπορεί να γίνει άμεσα σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Όμως ο Joe Eberhardt, CEO της JAGUAR LAND ROVER Βορείου Αμερικής, δήλωσε σε μια συνέντευξη ότι θα είναι συγκρίσιμο με προσφερόμενα μοντέλα όπως της Porsche, κάτι που σημαίνει ότι θα κυμαίνεται πάνω από τα $50,000, τοποθετώντας το πραγματικά απέναντι στο Model X σε επίπεδο προσφερόμενων χαρακτηριστικών και τιμής.

Το μοντέλο της Jaguar θα έχει απόδοση 400 ίππων και ροπή 516 lb./ft., επιτρέποντάς του να επιταχύνει από 0-100 σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τα Model X 75D και 90D, τα οποία επιταχύνουν από 0-100 σε 6 και 4.8 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Το I-Pace διαθέτει επίσης πίσω αεροτομή και πλήρους μήκους πανοραμική ηλιοροφή.

Με την χρήση ενός ταχυφορτιστή 50 KW, θα μπορεί να φορτιστεί σε χρόνο δύο ωρών.

Το εσωτερικό είναι εντυπωσιακό, με καθίσματα κατασκευασμένα από δέρμα που ταιριάζει με την χρωματική παλέτα που χρησιμοποιείται στο υπόλοιπο εσωτερικό. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκονται δύο οθόνες αφής. Τα παραδοσιακά όργανα για τον οδηγό αντικαταστάθηκαν επίσης από μια εικονική οθόνη, ο έλεγχος της οποίας πραγματοποιείται μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι.
Από όσα είναι γνωστά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μέχρι στιγμής, φαίνεται πως η Jaguar έχει την προοπτική να αποτελέσει πραγματικό διεκδικητή στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όταν αυτό γίνει διαθέσιμο μέσα στο 2018.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter